Malfuria. Tajemství zpívajícího města. - Marzi, Christoph (Malfuria, 2008)
První díl napínavé fantasy trilogie. V Barceloně žije u starého malíře map dívka Catalína, jejíž poklidný život náhle přeruší létající galeona Medúza, která do města přiveze zlověstné postavy s maskami harlekýnů. Ty kolem sebe šíří chlad a temnotu a mají jediný cíl: zmocnit se Catalíny. Catalíná utíká a postupně vychází najevo, že není obyčejná dívka, ale že v ní dřímají strašlivé síly. Doufá, že se v Malfurii, tajemném místě uchovávajícím veškeré vědění pradávných čarodějnic, dozví celou pravdu o všem, co se kolem ní děje. Na světě znovu ožívají prastaré, již dávno zapomenuté čarodějnické schopnosti.