Monstrum a jiná domácí zvířata - Švanda, Pavel, 1936-
Soubor historicko-filosofických esejů, v nichž autor přemítá nad zdroji současných pocitů, nálad a tendencí české společnosti a jejím postavením v rámci Evropy.