Továrna na absolutno - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Čapkova satirická utopie z dvacátých let 20. století rozvíjí děj kolem převratného vynálezu motoru, který dokonalým spalováním hmoty uvolňuje nejen elektrony, ale i tajemné všeovládající síly.