Labuť a lovec - Březina, Jiří, 1980- (Tvář (Vyšehrad), 2024)
Prehistorický poetický příběh s mytickým pozadím je zasazený do šumavské krajiny a vypráví o střetu původních lovců s nově příchozími zemědělci a pastevci.