Není úniku - Yrsa Sigurðardóttir, 1963- (Metafora, 2023)
Úvodní díl nové kriminální série oblíbené islandské spisovatelky uvádí na scénu policejního vyšetřovatele Týra, který se po letech vrací na rodný Island a hned musí vyšetřovat hrůzný mord čtyř lidí.