Se žlutou hvězdou v prázdném kupé : vzpomínky Lydie Tischlerové - Vizina, Petr, 1967- (Osudy (Vyšehrad), 2021)
Vzpomínky psychoterapeutky Lydie Tischlerové, která přežila Osvětim a po druhé světové válce nalezla nový domov v Británii.