Černá a purpurová - Dutka, Wojciech, 1979- (CPress, 2022)
Román polského autora, inspirovaný autentickými událostmi, je příběhem neobyčejného vztahu mezi německým důstojníkem a vězeňkyní koncentračního tábora.