Klub stopařů a... - Mañeru, María, 1971- (Dobrodružství Klubu stopařů, 2021)
Návštěva přednášky o faraonu Ramsesovi II. nepřipadala členům Klubu stopařů jako moc dobrý nápad, jak zažít něco vzrušujícího, ale když došlo na praktické předvádění střelby z luku, hned se jim přednáška zdála zajímavější. Luk byl totiž přesnou replikou zbraně Ramsese II., který byl pečlivě střežený v muzeu. Vlastně ani ne moc dobře střežený, protože když se rozezněl alarm, pracovníci ostrahy už jen zjistili, že luk někdo ukradl. Bylo jasné, že Klub stopařů má opět příležitost zasáhnout.