Bezstarostná léta bezradná - Binar, Ivan, 1942- (Edice české prózy (Protimluv), 2020)
Autobiografické příběhy ze života českého spisovatele, autora knih pro děti i dospělé, v 80. letech 20. století též redaktora rádia Svobodná Evropa v Německu.