Příběh semínka : roztomilý příběh s úkoly pro děti - Lucci, Marta (CPress, 2015)
Legrační malé semínko z barevné plastelíny si jednoho dne usmyslelo, že by rádo zakořenilo jako jiná semínka. Vyzkoušelo si létat s padákem jako semínka pampelišky, pořídilo si vrtuli jako semínka javoru, rybářskými háčky napodobovalo semínka řepeně a plavilo se v plastové lodičce po vodě, tak jako se na vlnách mohou houpat kokosové ořechy. Na Zemi plastelína zakořenit nemůže, a tak se barevné semínko vydalo na vzrušující expedici do vesmíru. V druhé polovině publikace najdeme tipy a nápady na zábavné pokusy, jejichž prostřednictvím budou moci děti pozorovat přírodní jevy a samy si vyzkouší způsoby, jakými mohou semínka rostlin putovat předtím, než z nich vyrostou rozmanité květiny, byliny, trávy, keře či stromy.