Měsíční údolí - Gideon, Melanie, 1963- (Domino, 2017)
Lux nadevše miluje svého syna Benna, ale po letech, kdy jej měla sama na starosti každý den, je jeho odjezd na prázdniny k jejím rodičům přece jen trochu úleva. Během výletu ji v noci ze stanu vyláká podivná mlha. Když jí projde, ocitne se v jiném čase. Doslova. V Měsíčním údolí čas plyne jinak a žije tam komunita vlídných lidí, kteří už v roce 1906 hledali prostý, s přírodou spjatý život stranou od shonu měst. Lux sama po něčem takovém touží. Nejraději by zůstala. Ale její syn patří do jiného času...