Ross Poldark : návrat domů - Graham, Winston, 1910-2003 (Baronet, 2015)
Kapitán Ross Poldark se vrací roku 1783 z americké války za nezávislost do rodného Cornwallu a těší se, že po několika letech zase začne vést normální život, bude spravovat rodový majetek a ožení se s dívkou, kterou už léta miluje. Po příjezdu však zjišťuje, že otec je mrtvý, šlechtické sídlo i veškeré hospodářství zchátralé a že služebnictvo rozprodává všechny zbývající cennosti. Největší bolest však zažívá po zjištění, se se krásná Elizabeth zasnoubila, protože se domnívala, že Ross ve válce zahynul.