Chlapec, který rozdával sny - Di Fulvio, Luca, 1957- (Ikar, 2020)
New York, 1909. Zaoceánským parníkem přijíždí mladá matka s malým synkem, aby si v Americe splnili sen o lepším životě. Jejich naděje však záhy utrpí velkou trhlinu, neboť ve zbídačeném ghettu v newyorské čtvrti, kde se ocitnou spolu s dalšími přistěhovalci z celého světa, určují pravidla brutální gangsteři a jejich poskokové.