Kubula a Kuba Kubikula - Vančura, Vladislav, 1891-1942 (Albatros, 2014)
Medvědář Kuba Kubikula a medvěd Kubula se toulají po vesničkách a prožívají mnoho zajímavých setkání. Seznámí se s dětmi z kovárny, vymyslí si vlastní strašidlo, ale nastanou jim také velké potíže. Jestlipak se ze šatlavy vůbec někdy zase dostanou na svobodu? S ilustracemi Zdeňka Milera.