Růže pro Algernon - Keyes, Daniel, 1927-2014 (Fantastika (Argo), 2016)
Oblíbený a dnes už klasický příběh o mentálně postiženém muži, jehož cesta za získáním vytoužené inteligence je spjata s osudy neobyčejné laboratorní myšky Algernon.