Démoničtí vládci českých a moravských hor - Dvořák, Otomar, 1951- (Tajemné jsoucno, 2020)
Autor se v knize vydává na vrcholy hor a symbolicky odhaluje překvapivé souvislosti mezi jejich démonickými strážci i vládci této krajiny, historickými událostmi a přírodními jevy.