Pomsta bílého jednorožce - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého (MOBA), 2020)
Historický detektivní román z druhé poloviny 13. století, kde mladý královský prokurátor Oldřich z Chlumu vyšetřuje vraždu paní Anežky, manželky Častolova z Frýdlantu. U jedné vraždy ale nezůstane.