Dlouhá cesta domů : případy vrchního inspektora Gamache - Penny, Louise (Kalibr, 2019)
Po traumatických událostech, které zapříčinily jeho odchod do penze, si Armand Gamache, bývalý vrchní inspektor Sureté du Québec, užívá poklidného života v zapadlé vísce Three Pines a pomalu se zotavuje z utržených ran. Jeho tělesná zranění se hojí dobře, ale s těmi, která utrpěl na duši, je to už horší. A jako by nestačilo, že se musí potýkat s vlastními démony, jeho sousedka Clara Morrowová k nim přidá ještě další. Požádá ho totiž o pomoc při hledání svého manžela Petera, který se po roční odluce v domluvený den nevrátil domů. Gamache děsí, že by měl opustit své bezpečné útočiště, ale Claře nemůže pomoc odmítnout, a tak se společně se svým zetěm a bývalým zástupcem Jeanem Guyem Beauvoirem a další sousedkou Myrnou Landersovou vydává po Peterových stopách na cestu napříč Quebekem a zároveň do hlubin Peterovy ztrápené duše Po dramatických událostech v minulých dílech série odpočívá Armand Gamache, bývalý šéf oddělení vražd, na venkově v provincii Quebec. Z přemítání ho vyruší Clara Morrowová, jejíž manžel, malíř, nesplnil slib, že se po roce odloučení vrátí. Jde o běžný rozpadlý vztah, nebo se muž mohl stát obětí zločinu? Gamache se musí ponořit do uměleckých kruhů a podniknout pátrání s překvapivým koncem