Bratrstvo. - Flanagan, John (Fantasy (Egmont, 2015)
V pátém příběhu série Bratrstvo čeká Hala a jeho bratrstvo Volavek ještě jedna cesta do vyprahlé Aridy. Araluenský král Duncan má pro Hala a bratrstvo Volavek naléhavý úkol. Jeden pokus o zavraždění princezny Kasandry byl překažen, vrazi však nepřestanou, dokud nesplní svou povinnost, kterou považují za věc cti. Volavky se spolu s hraničářem Gilanem proto znovu vypraví do Aridy. Musejí v poušti vystopovat vrahy, proniknout do horského doupěte jejich sekty, najít jejich vůdce - a zastavit ho. Obávaný zabiják však není jedinou hrozbou, které musejí čelit. U pobřeží se schyluje k námořní bitvě a po Volavkách se žádá, aby pomohly starému příteli Araluenců v boji. Volavky jsou nuceny rozdělit své síly mezi rozpálenou pevninu a zrádné moře. Podaří se jim splnit úkol dřív, než vrazi najdou svou královskou oběť?