Za svobodu : román o československých legiích ve Francii - Vácha, Dalibor (Argo, 2019)
Přímo ve špíně a hrůze zákopů začíná válečný román, pojednávající o Čechoslovácích ve francouzské cizinecké legii. Hrdinou knihy, který zažije i krvavý Verdun, je Petr Michalec, který si v roce 1914 ještě nedokáže představit, čemu všemu bude muset na západní frontě Velké války čelit