Dědečkův velký útěk - Walliams, David, (Ahoj! (Argo, 2016)
Jackův děda je už starý a zmatený: když jde do obchodu, zapomene si přezout papuče, jí jen konzervy, z kterých vytváří nepoživatelné míchanice, často si nemůže vzpomenout, jak se Jack jmenuje. Stále ale věří, že létá jako stíhač Královského letectva a bojuje proti Němcům v slavné bitvě o Anglii. Tak tomu před mnoha lety skutečně bylo. Jediný, kdo ho chápe, je právě jeho vnuk. Ve chvíli, kdy Jackovi rodiče umístí dědu do podivného a nehostinného domova pro staré lidi, se Jack rozhodne, že dědečka zachrání. Vydají se společně na velkou dobrodružnou cestu, dokonce opravdu vzlétnou do oblak