Můj táta, velitel Osvětimi : skutečný příběh dívky, která vyrůstala jako dcera velitele Osvětimi - Cherish, Barbara U. (Víkend, 2019)
Příběh autorčina otce, velitele koncentračních táborů Osvětim a Majdanek. Jedinečný náhled do soukolí mašinérie NSDAP a třetí říše. Barbara vyrůstala v relativně zámožné rodině, otec zastával vysoké postavení v SS. V roce 1943 se stal velitelem snad nejznámějšího koncentračního tábora Osvětim. Autorka popisuje otcův příběh nezaujatě, líčí jeho vztahy s rodinou, neuhasitelnou lásku k milence i odlišný život, který vedl jako vyšší důstojník SS.Na konci války byl zajat americkou armádou a uvězněn v Dachau a v Norimberku, než ho vydali do Polska. V Krakově byl odsouzen v rámci "osvětimského procesu". Podle verdiktu poroty se dopustil válečných zločin a zločinů proti lidskosti, a proto byl v lednu 1948 popraven.Ačkoliv kniha představuje jedinečný náhled do srdce třetí říše, jde také o poutavý příběh rozvrácené rodiny, který otevře oči i nejsečtělejším historikům