Prázdniny s Oskarem - Horváthová, Tereza (Baobab, 2018)
Oskar už má za sebou první třídu. Naučil se číst, psát a počítat. Oskarova babička si myslí, že se toho člověk nejvíc naučí na dalekých cestách, ale děda říká, že na to, abys něco zažil a něčemu se přiučil, nemusíš lítat na druhý konec světa ani chodit do školy. Stačí si vyjít do lesa nebo k rybníku