Čachtická paní z Karlštejna : zločiny a politické intriky středověku - Dostál, Richard (Fontána, 2006)
Historický román o Kateřině z Komárova, který se odehrává v letech 1526 - 1533 na hradě Karlštejn. Středověk byla velmi drsná doba a Kateřina z Komárova předčila v krutosti všechny ostatní, proto vyprávění jejích skutků místy připomíná horor