Hmyzí hotel : podívej se do hmyzích pokojíčků - Bartíková, Petra (Albatros, 2019)
Není hotel jako hotel. V tomto hotelu přespávají hosté, kteří mají tykadla. Tak třeba v posilovně zvedá činky mravenec, který uzvedne mnohem víc, než sám váží. Po bowlingové dráze číslo 1 se valí kulička vrubouna obecného. A u baru posedává samička komára - nasává výtečnou malinovou limonádu. Netradiční knížku o hmyzu pro malé čtenáře ilustroval talentovaný výtvarník a grafik Tomáš Kopecký