Zvuk slunečních hodin - Andronikova, Hana (Česká řada (Odeon, 2019)
Román více časových rovin, český příběh 20. století, příběh lásky, války a emigrace. Autorka s lehkostí a čtivě rozvíjí poměrně komplikovaný příběh. Osudy svých hrdinů nechává plynout samostatně, aby je v pravý okamžik přirozeně propojila. Jejich příběhy zasazuje do vzrušujících prostředí. Střídavě se ocitáme v expandujícím baťovském Zlíně, myšlenkově pestré a exotické koloniální Indii, krutě panoptikálním válečném Terezíně, mrazivě přízračné Osvětimi a konečně v pohostinnosti americké emigrace, jejíž někdy příjemná lhostejnost dává sice mírně rozechvělý a vnitřně jaksi navždy neklidný, přece však klid k nostalgickými bolestným projekcím svých nevšedních osudů i k jejich někdy překvapující konfrontaci