Rok delfínů - Lark, Sarah (Ikar, 2019)
ÚŽASNÝ ROMÁN O LÁSCE A ŽIVOTNÍCH SNECH, ODEHRÁVAJÍCÍ SE V EXOTICKÉM PROSTŘEDÍ NOVÉHO ZÉLANDU Jak mám žít dál? ptá se sama sebe Laura. Poté co jsou její děti už víceméně samostatné a manžel se jí stále víc odcizuje, vrací se Laura v duchu často k svému někdejšímu snu stát se mořskou bioložkou. Když se jí náhle naskytne šance pracovat nějakou dobu na výzkumu života velryb a delfínů na Novém Zélandu, využívá ji přesto se smíšenými pocity. Na Novém Zélandu se jí však otevře zcela nový svět a nečekaně zde potká i novou lásku, Bena. Stojí však mezi nimi temné tajemství a Lauřina rodina