Hodinový strojek : aneb příběh na jedno natažení - Pullman, Philip (Hodina duchů, 2006)
Brilantně napsaný mrazivý příběh se odehrává za dávných časů v zapadlém německém městečku během jedné zimní noci. Pro četnáře od 11 let.