Moře potkalo oblohu - Fan, Terry (Albatros, 2019)
Jonáš žije u moře a pokaždé, když z okna domu pohlédne na jeho hladinu, vzpomene si na příběhy, které mu vyprávěl dědeček. Na magické příběhy o místě, kde se moře potkává s oblohou. Medúzy a velryby se tam vznášejí, zámky a ptáci plují. Jonášův dědeček už sice nežije, ale chlapec dostane nápad - na dědečkovu počest postaví loď a to místo, o kterém mu tolik vyprávěl, najde! Vydejte se na snovou plavbu do hlubin srdce. Celosvětově oceňovaná klasika