To snad není možný - Mára, Jiří (Jiří Mára, 2012)
Krásy, tajemství, zvláštnosti i nástrahy nejsuššího světadílu donutily často členy cestovatelské rodiny Márových z Přerova vydechnout To snad není možný! Dvacet čtyři tisíc kilometrů dlouhá cesta kolem celé Austrálie i do jejího horoucího středu je vedla všemi státy Austraulského svazu včetně ostrovní Tasmánie. Můžete s nimi krmit krokodýly, potápět se ve Velkém bariérovém útesu, obejít v pouštním vedru žhnoucí monolit Uluru, obdivovat hru Aboridžinců na didžeridu nebo se prohánět mezi tisícem sklaních jehel Pinnacles. Dozvíte se o nástrahách dlouhých pouštních dálnic, vyděsí vás šplh do korun eukalyptů, nadchnou vějíře stromových kapradin v deštných lesích a nezištná pohostinnost Australanů. Vzhůru na dobrodružnou cestu do nejúchvatnějších míst rudého kontinentu