Nimbus - Shusterman, Neal (Yoli, 2019)
Rowan se rozhodl, že na vlastní pěst napraví cech smrtek a podrobí jej zkoušce ohněm a to doslova. Po zimním konkláve zmizel v ústraní a od té doby podniká útoky na zkažené smrtky nejen ve StředoMerice, ale na celém kontinentu. Stal se z něj lidový hrdina smrtka Lucifer který v černé róbě odevzdává zkorumpované smrtky plamenům. Citra, z níž se pod dohledem smrtky Curieové stala mladší smrtka, zkaženost vidí a chce ji změnit zevnitř, ale na každém kroku nachází překážky, a dokonce se ocitá v ohrožení života