Brána věčnosti : historický román - Dübell, Richard (Historický román (Brána, 2016)
Rok 1250. Císař Friedrich II. je mrtvý, Svatá říše římská plná zmatku. Jen jeden člověk zná poslední císařovo tajemství - je to katar Rogers de Bezers. Jeho životní osud je svázán s osudem mladé sestry Elsbeth, jeptišky z řádu cisterciaček, a stavbou kláštera, který by se měl stát v budoucnu slavným duchovním centrem i perlou středověké architektury