Nevlastní - Hruška, Petr (Česká poezie (Argo, 2017)
Sbírka Petra Hrušky je v mnohém mimořádná. Její hrdina Adam, který okrajově prochází všemi Hruškovými knihami, se tu ocitá v hlavní roli a je v ní hořce a ironicky označován jako "nevlastní". Ztělesňuje snad naše špatné svědomí, samu bídu netečné existence nebo nekončící vůli člověka udělat něco, co jej dostane do blízkosti kohosi druhého?