Černý velbloud - Ash, Kateřina (Ikar, 2017)
Sedmnáctiletá Sára se dozvídá, že její otec je významný syrský hodnostář. Když v Sýrii vypukne válka, zjistí Sára, že se kolem ní začínají točit podezřelí lidé. Rozhodne se, že si s otcem vyjasní, aby se jí přestal plést do života, ovšem cesta Tureckem k syrským hranicím zmítaným válkou bude nejtěžší zkouškou jejího života