Olivie - Falconer, Ian (B4U, 2013)
Je to již třináct let, co spatřilo světlo světa první vydání knihy o prasátku Olivii. Od té doby se prodaly milióny kusů ve více než čtyřiceti zemích světa. První dva tituly ze série příběhů o prasátku Olivii vycházejí konečně i v českém jazyce a věříme, že se budete spolu se svými dětmi bavit stejně jako miliony čtenářů po celém světě. V první knize o Olivii se seznámíte s tímto temperamentním prasátkem, které zbožňuje balet, operu, sleduje módní trendy a je prostě samo sebou. Olivie zvládne zazpívat čtyřicet velmi hlasitých písní, postavit mrakodrap z písku, vyzkoušet si všechno své oblečení, zbavit se svého mladšího bratra, vyzdobit zeď v obývacím pokoji a spoustu dalších věcí, aniž by se byť jenom trošku unavila. Děti se jistě ztotožní s malou hrdinkou provádějící jednu skopičinu za druhou a dospělí rozpoznají sami sebe v Oliviiných unavených, ustaraných ale nekonečně trpělivých a milujících rodičích.Příběhy autora a ilustrátora Iana Falconera jsou nabité pozitivní energií, chytrým humorem a hlavně smyslem pro vnímání dětské duše a fantazie. Zřejmě proto si knihy o prasátku Olivii nacházejí cestu z dětských knihoven i do rukou dospělých a baví čtenáře napříč všemi věkovými kategoriemi. Kromě toho tyto kouzelné příběhy sbírají také prestižní ocenění a dlouhodobě se drží mezi knižními bestsellery.