Hoši od Bobří řeky : kreslený seriál - Foglar, Jaroslav, 1907-1999 (Olympia, 2013)
Hoši od Bobří řeky jsou nejstarším Foglarovým románem, tentokrát v komiksovém zpracování Milana Tesleviče. Příběh se odehrává v jednom městě, jehož dvě části jsou pojmenovány Stará a Nová čtvrť. Jednoho dne, 13. března, se vrací Jirka s Vilíkem ze školy. Při cestě je napadne skupina Novočtvrtníků, kteří se snaží uloupit míč. Jirka se s jedním z nich popere. Když se toho dne potulují po ulici, osloví je mladý muž, který jim naznačuje, že s ním by mohli zažít daleko větší dobrodružství než pouliční rvačky