Stařec na čekané - Hoznauer, Miloš (Vydavatelství a nakladatelství Ing. Jaroslav Kučera - JAKURA, 2016)
Kniha, kterou máte právě v ruce, je o stárnutí a stáří. Stárnutí a stáří je dvojího druhu. Mysli a těla. Duševní a fyzické. Oba tyto pochody mohou probíhat nezávisle na sobě. Fyzickému stárnutí jakkoliv zabránit nelze. Probíhá s časem, někdy rychleji, někdy pomaleji, ale probíhá. Duševní stárnutí se v určitém punktu někdy zastaví. To je případ Miloše Hoznauera. Tělo stárlo, ale jeho duch se v tomto těle usadil době, kdy jako zralý muž získal humorný nadhled nad děním kolem sebe i nad sebou samým. A už tak zůstal. V knize, kterou máte právě v ruce, nestárnoucí duch autora s humorným i satirickým nadhledem komentuje stav člověka po 86 letech bytí. Polemikou s odborníky, vtipným veršem, humorným vzpomínáním. Mladí se pobaví a neuvěří, starší se s humorem dozví, co je čeká, staří se s chutí zasmějí sami sobě. Kniha pro všechny. Kniha, kterou máte právě v ruce, Vás nezklame. Texty a básně doprovází 25 fotografií známého pražského fotografa, držitele Hlavní ceny Czech Press Photo a Europress Photo Jaroslava Kučery