Mořská modlitba - Hosseini, Khaled (Argo, 2018)
Na pláži zalité měsíčním světlem chová otec v náručí spícího syna. Čekají, až se rozední a přijede pro ně člun. Vypráví chlapci o dlouhých letních dnech, když byl malý, vzpomíná na dědečkův dům v Sýrii, šumění olivovníků ve větru, mečení babiččiny kozy, řinčení kastrolů. A vzpomíná také na rušné město Homs se zalidněnými uličkami, mešitou a velkým tržištěm tenkrát, než z nebe začaly pršet bomby a oni museli uprchnout.