Moudrost lesa - Wohlleben, Peter (Kazda, 2018)
Peter Wohlleben, lesník s hlubokou láskou k lesu, nám ukazuje les takový, jaký je i jaký by mohl být. To, co mylně považujeme za nedotčenou přírodu, je pouze masa stromů, mající sloužit účelům lesního hospodářství a lovu. Přirozeně rostoucím stromům se daří v pospolitosti, a ta skrývá mnohá tajemství - od téměř neprozkoumaných spodních vrstev lesní půdy až po nejvyšší vrcholky.