Prózy (Torst, 2017)
Kniha představuje vůbec poprvé Karla Kryla jako prozaika. Vychází z autorských strojopisů a rukopisů (ve dvou případech časopiseckých otisků) uložených v Archivu Karla Kryla. Je členěna do tří částí: první shrnuje povídky a pohádky, druhá fejetony a úvahové, vzpomínkové a příležitostné texty, třetí tvoří rozsáhlá próza Člověk