Hastrman : zelený román - Urban, Miloš (Argo, 2018)
Volnomyšlenkářský šlechtic Johan Salmon de Caus a hastrman v jedné osobě přiváží na Kokořínsko první poloviny 19. století nejen světácké moresy, ale též prastarou bytost uvnitř své lidské skořápky. Bytost z dob, kdy "čas neměl smysl". Román je plný mystického tajemna a podivných záludných sil temných mocností zla