S Medovníčkem po pohádky - Lebeda, Jan (Brána, 2013)
Další příběhy oblíbeného skřítka Medovníčka, který se nejen stará o včeličky, ale pomáhá všem ostatním zvířátkům a ptáčkům.Vyléčí včeličce křidélko, které si pochroumala o trn na šípkové růži. Asistuje při běžeckém závodě hlemýžďů, společně s kamarádem Barvínkem zažene bobra, který se chtěl usadit v jejich blízkosti a vybudovat zde přehradu, a vrátí duhovou kapku kouzelné studánce v lese. Na konci knížky si Medovníček musí přestěhovat svou chaloupku, protože dub, u jehož kořenů stála, má být poražen a na jeho místě bude postavena rozhledna. Z lesa však neodchází. Naopak - dokud budou na světě včely a v naší zemi krásné lesy, skřítek Medovníček bude s námi neustále.