Zabitý před klášterem - Koubková, Zuzana (Moba, 2018)
Pražská města už dávno nejsou tou metropolí jako za časů posledních Přemyslovců, nějaký život v nich ale přece jen pulzuje. A tam, kde se žije, vyrábí, obchoduje a miluje, se sem tam také vraždí. Tentokrát je ale z vraždy obviněn křižovník Ojíř, léčitel a bylinář, obětavě pečující o chudé a nemocné. Jaký div, že se Ojířovu příteli, rytíři Zdíkovi z řádu johanitů, obvinění nezdá? Aby mohl Ojíře očistit, musí najít skutečného vraha, a to znamená zapátrat hodně hluboko nejen v minulosti, ale také v lidské špíně a hrabivosti