Dědicové země - Falcones, Ildefonso (Argo, 2018)
V románu se ocitáme ve středověké Barceloně a setkáváme se i s protagonistou autorovy prvotiny Arnauem Estanyolem, jenž zestárl a stal se z něj významný a všemi vážený měšťan. Skutečným hrdinou knihy je Hugo, malý chlapec, jehož si Arnau vzal pod svou ochrana a získal pro něj práci v královských loděnicích. Hugo tu nosí železnou kouli zotročenému janovskému mistru staviteli a sní o tom, že se sám v dospělosti takovým mistrem stane. Jeho sny však vezmou za své, když na trůn nastoupí nový král, Arnau je popraven a Hugo o svou práci v loděnicích přijde. Osud jej pak zavede mezi barcelonské židy a setkání s židovským vinařem Mahirem mu navždy změní život.