Putování jednoho slona - Saramago, José, 1922-2010 (Pestrá řada soudobé prózy, 2018)
Saramagův útlý román je kouzelnou směsí historických faktů a smyšlenek. Barvité líčení různých krajů a lidských mravů z něj činí chytrou a zábavnou úvahu nad povahou života