Smrt papaláše - Bauer, Jan (Původní česká detektivka, 2015)
Detektivní příběh se odehrává v redakci deníku Rolnické listy v době tuhé politické normalizace. Pod schodištěm z redakce do sazárny je jednoho rána nalezen mrtvý plukovník StB, přítel šéfredaktora. Případu se ujímají kriminalisté, ale záhy jim ho odebírá Státní bezpečnost