Výlety pana Broučka - Čech, Svatopluk, 1846-1908 (Česká knižnice (Host, 2016)
Tři satirické a humoristické prózy klasika české literatury, napsané na sklonku 19. století, karikují v titulní postavě pana Matěje Broučka některé záporné rysy tehdejší české společnosti. Na úvod jsou zařazeny cestopisné črty B. Rouska