Počátek - Brown, Dan (Argo, 2018)
Robert Langdon, harvardský profesor symbologie a náboženské ikonografie, přijede do ultramoderního Guggenheimova muzea v Bilbau, aby se zde zúčastnil významného oznámení - odhalení objevu, který navždy změní tvář vědy. Pořadatelem společenského večera je čtyřicetiletý miliardář a futurolog E. Kirsch, jenž se díky svým oslnivým supermoderním vynálezům a odvážným předpovědím stal celosvětově uznávanou osobností. Kirsch, který byl před dvěma desetiletími patřil k prvním Langdovým studentům na Harvardu, se chystá zveřejnit přelomový vědecký objev ... který zodpoví dvě ze základních otázek lidské existence.