Tajná historie - Tartt, Donna (Argo, 2017)
Příběh podávaný v retrospektivě formou zpovědi či přiznání jednoho z jeho aktérů, vypráví o podivném setkání skupiny šesti zvláštních, na první pohled excentrických studentů klasické řečtiny na malé, odlehlé americké univerzitě. Pod vlivem záhadného, charismatického profesora si vytvoří jakýsi elitní klub a svůj vlastní, izolovaný intelektuální svět, v němž objevují nové způsoby uvažování o podstatě krásy, pravdy a tvořivosti - ale i hrůzy, vášně a zločinu. Jejich zrůdný experiment se zvrhne ve strašlivou tragédii a v sérii morálně rozkladných činů, které zničí jejich životy.