Sestry rudého slunce - Alpsten, Ellen (Klokan, 2013)
Sestry rudého slunce se odehrávají v rovníkové Africe. Typickou vyschlou krajinu plnou trnitých deštníků akácií, kterou ohřívá spalující slunce střídají obydlené oblasti. I sem se dostali lidé, kteří chtějí farmařit. Jednu takovou farmu na pokraji krachu mají na starost tři různé ženy. Každá z nich pochází z jiného prostředí a každá reprezentuje zcela jiný svět. Emelie pochází z Evropy, odkud utekla před svou matkou tak daleko, jak jen to šlo. Snaží se vybudovat si své místo v životě daleko od tradicí, v nichž vyrostla. Iman je dcerou Masajky a je prokletá. Nad její hlavou visí černá masajská kletba a kdo ví, jestli se jí bude schopná zbavit. A také tu žije Aiša. Ta prchá před muslimskými zákony, které ji přikazují poslechnout rodiče a přijmout muže, kterého ji vyberou. Vidina nuceného sňatku odvádí Aišu pryč od rodiny.Sestry rudého slunce vypráví o vzájemném přátelství všech tří žen, které postupně dospějí do okamžiku, kdy se budou muset rozhodnout, jestli napnou síly a spolu zachrání chátrající farmu nebo budou sledovat čistě vlastní linii a půjdou tam, kam je vede srdce. Přežije jejich přátelství existenční krize nebo se rozejdou každá jinam?